Тръжната процедура за Лот 1 ще приключи съвсем скоро. За Лот

...
Тръжната процедура за Лот 1 ще приключи съвсем скоро. За Лот
Коментари Харесай

Тръжната процедура за Лот 1 от пътя Мездра - Ботевград ще приключи съвсем скоро

Тръжната процедура за Лот 1 ще завърши напълно скоро.  За Лот 2 чакаме да мине обжалването. Това сподели районният министър Петя Аврамова за напредъка на построяването на пътя Мездра-Ботевград на съвещание на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, съобщи „ Фокус “.

„ Пътят Мездра-Ботевград е един от целите на държавното управление, както и всички останали магистрални прави “, съобщи тя и напомни, че на 12 октомври 2018 година АПИ започва публичните поръчки за избор на реализатор за създаване на 33 км от трасето сред Мездра и Ботевград. Министърът изясни, че този сектор е в най-напреднала фаза от цялото трасе от Видин до Ботевград. „ Участъкът е разграничен на две и е един от най-сложните, които би трябвало да бъдат построени “, разяснява Петя Аврамова.

„ Лот 2 към този момент има определен реализатор. Началото му е от Мездра и завършва при км 174. Стойността на обекта е малко над 222 млн. лв. “ , разясни районният министър и добави, че сега има обжалване на процедурата в Комисия за защита на конкуренцията. Министърът означи, че планът е с 4 ленти и има нови мостови уреди над река Искър и над Малка река. „ За Лот 1 също е оповестена процедура за избор на реализатор. Открита е процедура и за избор на консултантската услуга за строителен контрол “, заяви Аврамова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР